Tre bra ting du kan gjøre for websiden din i dag

Har du litt ekstra tid nå i sommerukene? Benytt anledningen til å gjøre websiden din en tjeneste! Her er tre bra ting du kan gjøre:

1. Ta en lenkesjekk

Google hater brutte lenker. Det samme gjør brukerne. Gå inn på World Wide Web Consortium (W3C) sin gratis lenkesjekk-tjeneste, skriv inn URL’en din og huk av for “check linked documents recursively” og skriv inn for eksempel tallet 3 for å sjekke tre nivåer nedover i tjenesten. Gå så og spis lunsj. Når du kommer tilbake har du en herlig liste med eventuelle brutte lenker du kan reparere.

2. Sjekk søkesynligheten din

Tenk ut tre viktige søkeord som du ønsker å være tydelig synlig med på Google. Gå på Google og sjekk hvordan det faktisk ser ut. Har du en god rangering på disse ordene? Hvis ikke må du gjøre noe for å bedre synligheten (enten skrive mer innhold med ordene, eller eventuelt kjøpe AdWords.) NB! Pass på å logge ut før du søker hvis du er pålogget i Gmail eller Google Analytics, slik at du får et nøytralt inntrykk av søkeresultatene.

3. Legg inn flere bunnlenker på sidene dine

Velg en artikkel på ditt nettsted. Scroll deg til bunnen av artikkelen og tenk så: Hva tror jeg at en bruker som har lest seg til bunnen av denne siden ønsker å gjøre videre? Legg inn en lenke til den siden du anser å være et naturlig neste skritt. Gjenta dette for så mange sider du orker.

God websommer!

—————————————–

Ønsker du å forbedre sidene dine ytterligere, har vi i Webgruppen en rekke webkurs – både betalte og gratis – som du kan ta. Velkommen!

Nina Furu

3 kommentarer til «Tre bra ting du kan gjøre for websiden din i dag»

  1. På mine WordPress sider bruker jeg plugin Broken link checker og for relevante innlegg under posten bruker jeg nRelated content plugin. Det fungerer helt brillefint 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *