Hvordan endre sidetypen på en Facebook-side?

Oppdatering: Facebook endret fremgangsmåten i 2017. Her er en oppdatert versjon. 

—————————-

Hvis du har kategorisert din Facebook-side feil, kan du enkelt endre sidetypen etterpå.

Denne innstillingen finner du under Om/Sideinformasjon/Kategori-Rediger

skjermbilde-2016-11-01-kl-11-02-42

At sidetypen er riktig er ganske viktig, da dette blant annet styrer hvilken informasjon du får mulighet til å legge inn om din side. Les mer om valg av sidetype på Facebook.

Har du lyst til å lære mer om Facebook og andre sosiale medier? – Vi i Webgruppen har en rekke kurs:

Kurs i sosiale medier hos Webgruppen.no

 

Vi håper å se deg!

Nina Furu

9 kommentarer til «Hvordan endre sidetypen på en Facebook-side?»

 1. Hei!
  Jeg ønsker å endre, jeg har satt det som samfunn men leser nå jeg kan miste administratorrettigheter.
  Jeg skal legge ut bilder av ting jeg har laget.
  Hva anbefaler du det skal ligge under?
  Jeg får ikke til å endre kategori (har prøvd oppskriften over)

  1. Kan det være at du ikke har Admin-privilegier på siden, men bare har tilgang på et lavere nivå? Ser du faktisk det valget det er snakk om? Er det redigeringspennen som ikke kommer opp når du fører mus over? Bruker du faktisk en desktop/laptop-maskin og ikke mobil/iPad?

 2. Hei! Jeg har laget en treningsside for de som deltar på gruppetimene mine, slik det er nå er den offentlig…jeg ønsker at kun de som liker siden skal kunne se det jeg publiserer. Hvordan kan jeg gjøre det tro? På forhånd tusen takk😊👍🏼

  1. Det kan du nok ikke med en side. Det var tidligere mulig å “Fan-gate” undersider (nå:apper) på Facebook-siden reservert kun for likere, men dette er ikke en anbefalt praksis: https://en.wikipedia.org/wiki/Fan-gating

   Jeg tenker at dette i stedet er caset for en lukket gruppe, for da er det bare medlemmene som ser gruppen. Bare husk at du ikke kan verken opprette gruppen eller agere i den som en side, kun fra din personlige profil.

 3. Hei. Jeg har en Facebook side som ligger under kategori BAR, og alt jeg legger ut blir avslått og det står URL adresse inneholder alkohol. Jeg finner ikke ut hvor jeg skal endre? Jeg reklamerer ikke for alkohol, men face tror jeg gjør d hvergang jeg skal fremme et innlegg. Hva et galt?

  1. Hei.

   Jeg tipper det kan være selve kategorien BAR som skaper problemer her. Ellers kan det være at du har et firmanavn som heter noe med bar eller at URL´en til den websiden du eventuelt lenker til inneholder ordet bar eller vin/wine eller øl/beer eller tilsvarende. Hvis du vil kan du sende meg en lenke til siden, så kan jeg se på den. Du finner meg som Nina Furu (profil) på Facebook, så send gjerne på messenger hvis du ikke vil legge den her.

 4. Hei! Jeg tror kanskje facebook har endret på hvordan man skifter sidetype. Jeg finner ikke knappene du viser til her. Vi har laget en side som egentlig skulle være om et driftingteam, altså bilkjøring på bane, men endte opp som en slags butikkside. Det står åpningstid, adresse for “butikken” og at folk kan få penger for å promotere et innlegg vi har lagt ut, men det var ikke helt det vi tenkte. Så da lurer jeg på hvordan jeg får vekk disse, og hvordan man endrer til noe enklere slik som “fellesskap” kategori eller noe lignende?

  Takker for all hjelp jeg kan få! 🙂

 5. Hei. Jeg prøver å finne ut hvordan man kan endre en side til en gruppe på Facebook.
  Vi er en frivillig organisasjon og ser at noen av innstillingene for gruppe, ville gjort det enklere for oss å administrere “siden” vår.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *