Hvordan finner du gode hashtagger på Instagram?

Bruk av hashtagger er et godt verktøy for å bli oppdaget og få nye følgere på Instagram. Hver post kan ha inntil 30 hashtagger, og det finnes mye forskning som indikerer at mange hashtagger gir bedre effekt.

(Hvis du ikke syns hashtaggene er fine på selve posten – husk at du kan alltid legge dem inn som en kommentar med en gang bildet er postet. Det har samme effekt som å legge dem i selve post-teksten.)

hashtagger

Ønsker du kun norske følgere, kan du selvfølgelig velge norske hashtagger. Du når imidlertid ut til vesentlig flere om du velger engelske hashtagger – eller du kan bruke en kombinasjon.

Men hvilke hashtagger bør du velge? Trikset er jo å bruke hashtagger som gjør at du blir oppdaget av de rette menneskene, de som du ønsker skal se bildene dine. For å finne disse er det lurt å starte med en “såkorn-hashtagg” som simpelthen beskriver innholdet ditt, for eksempel “holiday”, “sweater” eller “jewelry”.
img_8196Utfra dette kan du prøve følgende:

  1. Skriv inn din såkorn-hashtagg i søkefeltet (forstørrelsesglasset) på Instagram, og se hvilke forslag som kommer opp når du klikker på #-ikonet. Her ser du også hvor mange innlegg som finnes på hver hashtagg.
  2. Gå inn på en av hashtaggene fra listen og se gjennom bildene der. Velg noen av bildene, som er beslektet med dine egne, og se hvilke hashtagger som er brukt på disse.
  3. Finn instagrammere med suksess innen ditt felt, gå inn på deres kontoer og se hvilke hashtagger de bruker. Hvis du ikke vet hvem trendsetterne er, så søk etter “<såkorn-ordet> on Instagram” på Google. Det burde gi deg noen lister over viktige instagrammere innen din kategori. Gå inn på noen av disse kontoene og ser hvilke hashtagger disse bruker.
  4. Bruk tjenesten Hashtagify.me og skriv inn din såkorn-hashtagg i søkefeltet. Her får du forslag til relaterte hashtagger. Talldataene på denne tjenesten er riktignok basert på Twitter, men er ordene på engelsk burde ideene likevel være kurante.skjermbilde-2016-11-06-kl-16-27-54
  5. Du kan gjenta punktene 1, 2 og 4 for flere av de hashtaggene som har dukket opp underveis, slik at du kan utvide listen din enda mer.

Jeg vil også anbefale deg at du lager en liste med hashtagger i notisblokk-appen på telefonen din, slik at du kan klippe og lime disse når du poster. Det går mye fortere enn å skrive inn hashtaggene én for én.

Har du lyst til å lære mer om smarte grep i sosiale medier? – Vi i Webgruppen har mange kurs!

 

Lykke til!

 

Nina Furu

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *