Hvordan endre sidetype på Facebook? (2018)

Hvordan endre sidetype på Facebook? (2018)

Facebook endrer jo sine grensesnitt ofte, og i løpet av fjoråret kom det endringer på bl.a. hvordan kategoriendring av side fungerer.

Pr i dag er dette det du må gjøre for å endre sidetype eller kategori på siden din:

1. Gå inn på Facebook-siden din med en laptop/PC

2. Klikk på “Om” i høyremenyen:

3. Klikk på “Rediger sideinformasjon”

4. Slett gammelt valg og skriv inn nytt

NB! Her er det nå kun mulig å skrive fritekst, selv om hovedkategoriseringen av sider på Facebook er lik. Prøv deg fram med noen betegnelser (du får opp forslag mens du skriver) og se om du finner noe som passer. Husk at du også kan se på Facebook-sider til konkurrenter og andre for å se hva de har valgt.

Lykke til!

Lyst til å lære mer? Vi i Webgruppen har mange forskjellige kurs

Nina Furu

8 kommentarer til «Hvordan endre sidetype på Facebook? (2018)»

 1. Dette hjelper meg ikke når jeg skal forsøke å gjøre om en offentlig gruppe til en side for en ideell organisasjon. Finner overhode ikke punktet sideinnstillinger. Kan dere hjelpe?

  1. Hei.
   Det går dessverre ikke an å omgjøre en gruppe til en side. Du må nok her starte en ny side fra bunnen av. (Gå til tannhjulet øverst i høyre hjørne på Facebook på desktop og velg “opprett side”.) Når siden er laget, kan du jo dele lenken til siden inn i gruppen og oppfordre deltagerne til å følge siden. Lykke til!

 2. hei,

  vet du om det går ann å forandre en privatperson facebookprofil til en organisasjon? Under opprettelsen av facebookprofilen var det noen som valgte feil..

 3. Søte Nina, jeg har opprettet en offentlig side (Skauen på Eydehavn), som jeg ønsket skulle være en side hvor alle greit kunne dele bilder. Men det er slett ikke enkelt! Tror det skulle vært en gruppe… kan jeg omgjøre det? Masse hilsen Solveig

  1. Hei.
   Det er dessverre ikke mulig å omgjøre en side til en gruppe. Alt du kan gjøre er å opprette en ny gruppe, og så poste på siden at man skal gå til gruppen. Det er ikke ideelt, selvfølgelig.
   Men jeg lurer også på: Er det egentlig nødvendig? Hvis du stiller inn på Innstillinger/generelt på siden at alle skal kunne poste på siden, så er det jo enkelt for alle brukere å poste bilder på siden også. Hvis dette er den viktigste grunnen til eventuelt å gå over til gruppe, altså. :-)))

 4. Hei. Eg har oppretta ei FB side og alt ser greitt ut. Har valgt standar side, men den mangler liker knappen? Eg har berre følger knapp og del knapp. Veit du korleis eg kan få liker knappen fram?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *