Twitter har begynt å filtrere feeden – men du kan velge det bort

Det har vært mye snakk om at Instagram har fått en filtrert nyhetsfeed – men i det stille har faktisk Twitter innført det samme. En feed der du får de “beste” tweetene først. Heldigvis kan du velge det bort om du vil.

Slik endrer du filtrert feed på Twitter

Er du som meg, irriterer du deg kanskje over at du ikke får alle postene fra de du har lyst til å høre fra. På Facebook er det jo blitt en riktig så krevende oppgave å passe på å like, kommentere og dele nok til at du får en del poster fra de du ønsker å ha i feeden.

Jeg skjønner samtidig at Twitter føler behovet for å gjøre noe. Fordi vi alle følger ganske mange der, går feeden veldig fort, og i gjennomsnitt har en tweet kun en levetid på 16 minutter før den synker ned og ikke lenger blir sett. (Er man flink til å bruke hashtagger, kan man få vesentlig bedre synlighet enn dette, men det får blit et annet blogginnlegg.)

Uansett: Jeg syns det er redelig at de gir deg valget. Ønsker du en filtrert feed på Twitter får du det nå som default. Men ønsker du å ha det på den gamle måten, er det enkelt å stille inn.

Slik gjør du:

  1. Logg deg på Twitter.
  2. Klikk på ditt eget bilde øverst i høyre hjørne, og velg “Settings”

Det ser omtrent slik ut:

Screenshot fra settings på Twitter

Hvis du scroller litt ned kommer du til denne visningen:

Skjermskudd: Slik endrer du innstilling for nyhetsfeeden på Twitter

3. Fjern avhukingen

4. Klikk “save changes”. (Du må bekrefte det med å skrive inn Twitter-passordet ditt.)

Gratulerer! Du har nå en god, “gammeldags” Twitter-feed igjen. Og skulle du endre mening senere, er det jo bare å legge inn avhukingen igjen. Poenget er at du kan velge selv!

 

Lyst til å lære mer om web?
Vi i Webgruppen har en rekke kurs om web og sosiale medier.

.

Nina Furu

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *