Hvordan få flere likere på Facebook?

Her er gode råd i syv enkle trinn, for bedrifter som ønsker seg flere likes på Facebook:

OK, du har laget en Facebook-side. Du har brukt tid og krefter på en fin toppgrafikk, et representativt profilbilde, og du har laget noen oppdateringer. Men altså: Antallet likere står på stedet hvil på et ganske lavt tall, og hva skal du gjøre med det?

Dette spørsmålet får jeg ofte på kurs, og her er mine svar:

1. Lag godt innhold fra første dag. Ikke tenk at du skal vente med de gode innleggene til du har bygd opp kanalen. Gode innlegg som ligger der allerede viser potensielle likere hva du har å by på, og øker sjansen for at en tilfeldig besøker skal like deg.

2. Anbefal siden til venner. Ikke spam forbindelsene dine, men har du laget en god side med relevant innhold, er det ikke usannsynlig at de faktisk vil like siden din om de bare får tips om det. (Og hvis du er flau for å anbefale siden, så er den kanskje ikke helt der den skal være konseptuelt og innholdsmessig?)

3. Bruk jobbnettverket. Få kolleger til å like siden (nei, det er ikke lov å ikke like Facebook-siden til firmaet du jobber for, etter min mening), og foreslå at kolleger også kan anbefale siden til folk de kjenner. Er siden god nok er det ingen skam å foreslå dette.

4. Lag en boks med Facebook-likere på websiden din. I en slik boks (eksempelet under er fra Aftenposten), vil den som kommer inn se sine egne venner i denne boksen, forutsatt at noen av dem har likt siden. Dermed skjer et positivt “gruppepress”, som øker sannsynligheten for nye likere. Koden for slike bokser finner du på Facebook’s kodegenerator

5. Markedsfør Facebook-siden i dine egne flater. En enkel knapp av typen “Se vår Facebook-side” forteller nettbrukerne dine at du faktisk har en Facebook-side. Du kan også trykke Facebook-adressen på brevpapiret, på visittkort, i epostsignaturen og i brosjyrer. Og glem for all del ikke å referere til Facebook på telefonsvareren, spesielt hvis det er et alternativ at kundene dine faktisk kan skrive til deg på Facebook-siden og få svar. (Hvis du ikke allerede har tatt en Facebook-adresse som det er enkelt å huske, kan du gjøre det på www.facebook.com/username.)

6. Skriv for deling. Når du lager innlegg på siden din som kommer ut i nyhetsfeeden til likerne dine og som er så gode at likerne dine deler dem videre, spres budskapet og du får flere som liker. Husk at det ikke bare er gode tekster og lenker som blir delt – gode bilder kan være gull verd:

7. Betal for det. I siste instans er det ofte en liten investering som skal til for å løfte antallet likere et stort hakk. Husk at du kan og bør annonsere smart: Lag annonse for side som likes og målrett den mot venner av de som har likt. På den måten får venner av de som liker siden din beskjed om at vennen deres har likt siden, og du får maksimalt ut av annonsebudsjettet. Annonsene oppretter du selv på www.facebook.com/ads.

 
button (8)

 

 

Nina Furu

Én kommentar til «Hvordan få flere likere på Facebook?»

  1. Hei Ninna, først bra blogg dette:D

    Så, det jo slik at sosiale medier inneholder mange av de samme elementer som i det virkelige liv. Vil du at folk skal “like” deg må du gjøre noe for det selv.

    Vær responssive, hyggelig, vennlig, vis autoritet i et emne, lytt osv. Kjente ting ikke sant.

    Tror du hadde vært en perfekt kandidat til bloggforumet mitt, bareblogg.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *