Glem hypen – følg pengene!

Da var vi godt i gang med 2013, og stadig dukker spørsmålet opp om hva som er de “hotteste” nye sosiale mediene akkurat nå. Er det Instagram vi skal hive oss på? Pinterest har vel flatet litt ut, men hva med Google Plus? Eller var det Path, kanskje, den for de aller nærmeste relasjonene ..?

Og hvis du som bruker synes sosiale medier er gøy, så for all del: Kjør på! Del og kos deg og publiser bilder av middagen din for minst fire flater på én gang! – Det må jeg faktisk innrømme at jeg av og til gjør selv også, særlig når jeg syns jeg har fått til en skikkelig innertier på kjøkkenet.

Men dette er som bruker. Som profesjonell kommunikatør eller markedsfører bør man helst ha litt andre prioriteringer. Da handler det ikke så mye om å være først med det siste som om å drive lønnsomt og å tjene penger. Og i et rent ROI-perspektiv er det sjelden lurt å være alt for frampå. Som Oscar Wilde så treffende sa det: Man bør aldri være for moderne, for da blir man gjerne veldig brått avleggs også. (“One should never be too modern – or one is apt to become old fashioned very suddenly.”)

Så i 2013 tror jeg at jeg skal råde de beste kundene mine til å bare være sånn passelig moderne. Og heller holde øye med pengesekken.

For prøver vi å la være å bli revet med av den siste hypen og i stedet holder fokus på lønnsomhet, konverteringsrater og ROI (Return on Investment), er det nemlig et annet bilde som trer frem. Da blir plutselig både Instagram, Pinterest og Twitter ganske irrelevante i norske forhold. Og  … tør jeg si det? … til og med mastrodonten Facebook blir ganske ubetydelig når den sammenlignes med Google og Epost på ren inntjening. I hvert fall for oss som driver salg og markedsføring business-to-business.

Så hvis du i disse dager sitter og lurer på hva du skal prioritere med budsjettet ditt, kan jeg på det varmeste anbefale å være litt gammeldags. Se på hva du faktisk tjener penger på, og konsentrer deg om å bli bedre til dette, heller enn hodeløst å løpe etter hver eneste døgnflue.

Så kan du heller investere tungt når forretningsmodellene og lønnsomheten er på plass. I de kanalene som kommer til å overleve.

Nina Furu

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *