Slik lager du egne sider på Facebook

Facebook-tommelDet er gratis for bedrifter og etater å lage Facebook-sider. Når du har laget en Facebook-side, vil nytt fra denne siden kunne komme opp i nyhetsstrømmen til de som har klikket for at de liker siden. Med andre ord er Facebook verdens beste digitale push-kanal, og dessuten helt gratis!

Alt du trenger å gjøre er å lage en egen Facebook-side for din bedrift.

Slik gjør du:

1. Gå inn på www.facebook.com
2. Lag en profil på deg som person, hvis du ikke allerede har en. (Dette er en forutsetning for å få laget en side.)
3. Gå til www.facebook.com/pages/
4. Klikk på +Opprett Side-knappen
5. Velg den sidetypen som passer best. Har du en fysisk butikk/utested eller lignende, så velg lokal bedrift. (Det gir deg mulighet til å legge inn åpningstider, parkeringsmuligheter og lignende.) Skal du lage en felles side for hele ditt selskap, velg firmaside. Skal du lage en side for en enkelt av produktene eller tjenestene du selger, så lag en merkevareside. Husk også å krysse av for at du er den offisielle representanten for siden.
6. Sett i gang og fyll siden med din egen informasjon. Jo mer du oppdaterer og er aktiv, jo bedre blir siden. Ikke glem å få venner å bekjente til å like siden, slik at du får minst 25 ”likes”.
7. Når du har minst 25 som har likt siden kan du logge deg på Facebook med din personlige profil (den som du brukte når du laget siden) og så skrive inn nøyaktig dette i adressefeltet på nettleseren: http://www.facebook.com/username Du vil da kunne velge sidens navn i en nedtrekksmeny.

Nå er det bare å sette i gang og skrive inn oppdateringer så ofte som du har noe å melde.

Nina Furu

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *